Choď na obsah Choď na menu
 


Najlepšie recepty podla mojho výberu.Prajem dobrou chuť.

Výborný trojfarebný koláčik 

 

Vynikajúci, šťavnatý zákusok, ktorý si všetci zamilujú. Chuť čerstvo pripravenej kávy s bielkovou náplňou a čokoládovou polevou je jednoducho neodolateľná! Mňamka!

Budeme potrebovať:

Cesto:

6 ks - žĺtka
250 g - kr. cukor
3 lyžice - voda
1 šálka - olej
100 g - polohrubá múka
2 lyžice - kukuričný škrob
1 bal. - prášok do pečiva
2 lyžice - kakao
6 ks - bielka
500 ml - uvarená čierna káva

Plnka:

2 lyžice - hladká múka
200 ml - mlieko
4 ks - žĺtka
4 lyžice - práškový cukor
1 bal. - vanilkový cukor
250 g - maslo

Biela plnka:

4 ks - bielka
250 g - kr. cukor
1/2 šálky - voda

Čokoládová poleva:

100 g - čokoláda
1/2 šálky - olej


 Postup:

1.

Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, pridáme 3 lyžice vody, olej, múku zmiešanú s kukuričným škrobom a práškom do pečiva. Nakoniec pridáme kakao a premiešame. Bielka si vyšľaháme zvlášť na tuhý sneh a následne ich vmiešame do žĺtkovej hmoty.

2.

Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 20 - 25 minút.

3.

Keď sa nám cesto upieklo, vyberieme ho z rúry a rozrežeme ho na polovicu. Jedno cesto vyberieme z plechu a druhé necháme v ňom. Cesto na plechu popicháme vidličkou a polejeme rozrobenou kávou. Necháme ho "napiť".

4.

Pripravíme si krém. 2 lyžice hladkej múky si pridáme do 200 ml mlieka. Rozmiešame, aby sme nemali hrudky, pridáme 4 ks žĺtka a 4 lyžice cukru spolu s 1 bal. vanilkového cukru. Varíme na miernom ohni, kým nám hmota nestuhne. Hustú hmotu odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme maslo a za stáleho miešania ho rozpustíme.

5.

Pripravíme si bielu plnku. Vodu si dáme spolu s cukrom ohriať. Keď máme cukor rozpustený, odstavíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť. Bielka si vyšľaháme na tuhú penu a postupne pridávame teplú vodu do bielkov a šľaháme. Vyšľaháme tuhú hmotu.

6.

Na nenamočený plát cesta si navrstvíme maslovú plnku, položíme namočený plát cesta, navrstvíme bielkovú plnku a polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej. Necháme stuhnúť v chladničke.

Dobrú chuť!

              

22 najlepších receptov na pečené a nepečené torty

Kategória: RECEPTY
48

 

Blíži sa deň, kedy má niekto vo vašej blízkosti narodeniny alebo iný sviatok? Ak ho chcete prekvapiť nejakou sladkou dobrotou, vyskúšajte mu upiecť tortu, ktorá ho určite poteší. Čokoládová, ovocná, kokosová alebo dokonca aj torta stracciatella poteší chuťové poháriky nielen oslávenca, ale aj jeho hostí, ktorých ňou ponúkne. Nechajte sa inšpirovať týmito receptami a vykúzlite v kuchyni sladké potešenie.
 

1.
Oreo cheesecake pripravený za 30 minút bez pečenia

Máte radi sušienky Oreo? Vyskúšajte si pripraviť neskutočne rýchly dezert zo spomínaných sušienok. Chutná a super vyzerajúca torta. Mňamka!
Recept nájdeš TU

2.
Nepečená torta s vanilkovým krémom

Nepečená, nenáročná torta s lahodnou chuťou. Neváhajte a vyskúšajte.
Recept nájdeš TU

3.
Famózna nepečená kokosová torta

Ten kto má rád kokos si určite pochutí. Mňam, už teraz sa určite zbiehajú sliny.
Recept nájdeš TU

4.
Kubánska torta

Vynikajúca torta, ktorá poteší každého, kto má rád parížsky krém v kombinácii s banánmi. Mňam!
Recept nájdeš TU

5.
Tvarohový koláč bez vajec a pečenia

Rýchle pripravená pochúťka bez použitia vajíčka. Výborné!
Recept nájdeš TU

6.
Skvelá nepečená krémová torta

Nechce sa Vám dlho stáť v kuchyni za sporákom a dávať pozor či je cesto dobre prepečené a chcete potešiť svojho blízkeho fantastickou tortou? Vyskúšajte túto nepečenú tortu.
Recept nájdeš TU

7.
Famózná banánová nepečená torta

Sušienky spolu s nápojom Fanta, banány vo vanilkovom kréme a na vrchu šľahačka. Hotové sladké pokušenie. Mňam!
 Recept nájdeš TU

8.
Stracciatella torta

Vynikajúca smotanová stracciatella torta, plná nastrúhanej čokolády. Bielkové cesto je jemné a so straciatelovou plnkou vynikajúce. Mňam!
Recept nájdeš TU

9.
Jednoduchá kokosová torta

Ak nie ste veľmi zručný pri pečení, tak toto je tá správna voľba upiecť si niečo sladké. Jednoduchú kokosovú tortu, ktorá bude určite chutiť každému.
Recept nájdeš TU

10.
Banánový cheesecake s karamelovou polevou

Výborná kombinácia skvelých surovín. Banány, karamel, sušienky a pekanové orechy = TOP !!! Mňamka!
Recept nájdeš TU

11.
Lahodná čoko-mascarpone torta

Krémová torta, vhodná na rôzne oslavy. Mascarpone plnka je jemná a lahodná. Vnútri prekvapenie vo forme rozpustenej orieškovej čokolády. Mňamka!
Recept nájdeš TU

12.
FITNESS tvarohový koláč bez múky a cukru

Super vyzerajúci tvarohový koláč bez cukru a múky. Navrch poukladáme rôzne ovocie a chutný dezert je na svete. Chuť je FANTASTICKÁ.
Recept nájdeš TU

13.
Fenomenálna nepečená čokoládová torta

Fenomenálná nepečený čokoládová torta, ktorú si obľúbite. Pripravená rýchlo, je nenáročná na prípravu a zvládnu ju aj začiatočníčky v kuchyni.
Recept nájdeš TU

14.
Nepečená tvarohová torta s jahodami

Svieža jahodová torta plná tvarohovo smotanovej plnky.
Recept nájdeš TU

15.
Nepečená broskyňová torta

Nepečené dobrodružstvo s kyslou smotanou a piškótami.

Recept nájdeš TU

16.
Torta FERRERO ROCHER

Áno, je to veľká kalorická bomba, ale tá chuť... Jemne chrumkavé lieskové oriešky v spojení s čokoládou = jedna báseň.
Recept nájdeš TU

17.
Nepečená piškótová torta s banánmi

U nás doma ho robím tajne, pretože ak nie, nestihne ani stuhnúť a je po ňom.
Recept nájdeš TU

18.
Šľahačková parížska torta - fotopostup

Narodeniny, meniny, nový rok, vianoce, veľká noc alebo iný sviatok si naša rodinka nevie predstaviť bez šľahačkovej torty. Veď kto nemá rád šľahačku, nevie čo je dobré.
Recept nájdeš TU

19.
Nepečená tvarohová torta bez múky

Nepečená tvarohová torta bez múky s ovocím.
Recept nájdeš TU

20.
HRK-HRK OLÉ torta s mandarínkami

Vynikajúci dezert, ktorý pripravíme trasením.
Recept nájdeš TU

21.
Čokoládovo-jahodová torta

"Tak musím sa aj ja pochváliť, torta pre mamičku k narodeninám."
Recept nájdeš TU

22.
Tvarohová torta bez pečenia

Vynikajúci tvarohový cheesecake s čokoládou bez pečenia. Nielen luxusne vyzerá, ale aj fantasticky chutí.
Recept nájdeš TU

Kategória: RECEPTY
26 najlepších receptov na bábovky, na ktorých si pochutnáte
 
938

 (12)

Pochutnať si na bábovke po výdatnom nedeľnom obede pozná asi každý z nás. Túto sladkú dobrotu si viete pripraviť na rôzne spôsoby. Do cesta môžete pridať oriešky, kúsky čokolády, ovocie alebo inú obľúbenú surovinu. Ak chcete vyskúšať aj iné recepty, zozbierali sme pre vás recepty na tie najlepšie bábovky, z ktorých si určite vyberiete
 

1.
Bábovka s tvarohom

Recept nájdeš TU

2.
Svieža a šťavnatá jogurtová bábovka

Recept nájdeš TU

3.
Bábovka od Jiřiny Bohdalové

Recept nájdeš TU

4.
Prezidentská bábovka

Recept nájdeš TU

5.
Jednoduchá piškótová bábovka

Recept nájdeš TU

6.
Tvarohová bábovka s marhuľami

Recept nájdeš TU

7.
Frankfurtská bábovka

 Recept nájdeš TU

8.
Čokoládová bábovka s vlašskými orechmi

Recept nájdeš TU

9.
Jablkovo - perníková bábovka

Recept nájdeš TU

10.
Hrnčeková bábovka

Recept nájdeš TU

11.
FITNESS bábovka z jabĺk a ovsených vločiek

Recept nájdeš TU

12.
Perníková bábovka

Recept nájdeš TU

13.
Hrnčeková bábovka

Recept nájdeš TU

14.
Populárna bábovka so škoricou a rumom

Recept nájdeš TU

15.
Trhacia bábovka s medovými orieškami

Recept nájdeš TU

16.
Bábovka alá Naty

Recept nájdeš TU

17.
Jemná likérová bábovka

Recept nájdeš TU

18.
Škoricovo jablková bábovka

Recept nájdeš TU

19.
Čokoládová bábovka s pomarančovou príchuťou

Recept nájdeš TU

20.
Šťavnatá bábovka s nutelou

Recept nájdeš TU

21.
Bábovka s brusnicami

Recept nájdeš TU

22.
Maková bábovka

Recept nájdeš TU

23.
Jednoduchá dvojfarebná bábovka

Recept nájdeš TU

24.
Maková bábovka

Recept nájdeš TU

25.
Kokosovo-citrónová bábovka

Recept nájdeš TU

26.
Jednoduchá bábovka našich babičiek

Recept nájdeš TU

25 najlepších receptov na vyprážané rezne pripravené na rôzne spôsoby

 

Hľadáte inšpiráciu na nedeľný obed, pretože klasické kuracie rezne vás už omrzeli? Zozbierali sme pre vás 25 najlepších receptov na rezne, na ktorých si určite pochutnáte každú nedeľu. Vyskúšajte si pripraviť kuracie, bravčové alebo morčacie mäso na rôzne spôsoby. Rezeň nemusíte pripravovať len v klasickom trojobale, ale môžete pri varení experimentovať a tak aj z obyčajného rezňa vytvoriť zaujímavé a nové chute. Napríklad môžete vyskúšať rezeň s dijonskou horčicou.
 

1.
Obrátený rezeň

Recept nájdeš TU

2.
Obrátený dijonský rezeň

Recept nájdeš TU

3.
Holandský rezeň s varenými zemiakmi

Recept nájdeš TU

4.
Francúzske rezne so zemiakovou kašou

Recept nájdeš TU

5.
Jogurtové kuracie rezne

Recept nájdeš TU

6.
Zapekané kuracie rezne

Recept nájdeš TU

7.
Pečené bravčové rezne so syrom, smotanou a paradajkami

 Recept nájdeš TU

8.
Strapaté francúzske kuracie rezne

Recept nájdeš TU

9.
Rezen s bielou kapustou

Recept nájdeš TU

10.
Voňavé cesnakovo-zázvorové rezne

Recept nájdeš TU

11.
Klasický zemiakový šalát a rezeň

Recept nájdeš TU

12.
Jemný kurací rezeň so zemiakovou kašou

Recept nájdeš TU

13.
Kuracie rolky Cordon Bleu z rúry

Recept nájdeš TU

14.
Vláčne kuracie rezne marinované v mlieku

Recept nájdeš TU

15.
Cesnakový kurací rezeň

Recept nájdeš TU

16.
Záhradnícke rezne

Recept nájdeš TU

17.
Vyprážaný kurací špíz

Recept nájdeš TU

18.
Vyprážané rezne v parmezánovej strúhanke

Recept nájdeš TU

19.
Morčacie rezne v syrovom kabátiku

Recept nájdeš TU

20.
Morčacie prsia v pomarančovej omáčke

Recept nájdeš TU

21.
Vyprážané kuracie prsia v cestíčku

Recept nájdeš TU

22.
Vyprážaný rezeň v trojobale

Recept nájdeš TU

23.
Plnené kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou

Recept nájdeš TU

24.
Vyprážané kuracie prsia plnené zeleninou

Recept nájdeš TU

25.
Rezne Hawai s kokosom

Recept nájdeš TU

15 inšpirácií na obložené šunkové, salámové a syrové misy

 

Načerpajte inšpirácie na obložené misy, ktoré môžete s radosťou ponúknuť svojím hosťom. Keď čakáme návštevu, všetci im chceme ponúknuť niečo chutné pod zub. Pekne obložené slané misy zanechajú vo vašich priateľoch určite dobrý dojem. Šunku, salámu, syry a zeleninu môžete kombinovať rôzne do zaujímavých tvarov a vytvoriť tak pekný celok slaných dobrôt podľa vašej fantázie.
 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Anketa od Vsevjednom.cz

40 najkrajších inšpirácií na slané torty z českých a slovenských domácností

 
 

Slané torty sú veľmi obľúbené a čoraz viac získavajú na popularite. Kombináciou rôznych druhov syrov, zeleniny a šunky môžete vyrobiť nádherné slané torty, na ktorých si pochutnajú hlavne tí, ktorí neobľubujú sladké dobroty. Ak rozmýšľate, že podobnú tortu vyrobíte, ale neviete ako, skúste základ vytvoriť z niekoľkých poschodí toastového chleba s nátierkami a vrch už len dozdobíte podľa fantázie alebo sa necháte inšpirovať týmito nápadmi.

Fotky sme zozbierali so spoluprácou skupiny - Tipy a triky do kuchyně
 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

Skvelý tip na chutný obed. Kuracie prsia v jogurtovej omáčke.

Budeme potrebovať:

600 g - kuracie prsia
1 šálka - biely jogurt
fenikel / kôpor podľa chuti
cesnak
soľ, korenie
olej
zelená cibulka

Postup:

1.

Do jogurtu pridáme na drobno nakrájaný fenikel alebo kôpor (každý podľa vlastnej chuti), nasekaný cesnak, soľ a korenie a dôkladne premiešame.

2.

Prsia nakrájame na rezance a dáme ich do jogurtovej zmesi. Necháme marinovať cca 30-60 minút. Čím dlhšie sa kuracie mäso bude marinovať, tým bude jemnejšie.

3.

Kuracie mäso opražíme na rozpálenom oleji na panvici a potom prilejeme zvyšnú jogurtovou marinádu. Necháme prejsť varom a podávame s nasekanou jarnou cibuľkou, zemiakmi alebo ryžou.

16 najlepších receptov na palacinky, ktoré si môžete pripraviť na rôzne spôsoby 

 

 
Kategória: RECEPTY
 
55

Máte v obľube palacinky? S týmito receptami ich dostanete na iný level. Zozbierali sme pre vás tie najlepšie a veríme, že si pochutnáte.
 

1.
Viedenské tvarohové palacinky zapečené v rúre

V porovnaní s tradičnými tvarohovými palacinkami sú oveľa jemnejšie a chutnejšie. Sú síce časovo náročnejšie, ale tá chuť je naozaj božská!

Budeme potrebovať: palacinky: 250 g hladká múka, 2 ks žĺtky, 2 lyžičky kr. cukor, štipka soľ, 2 lyžice oleja, 400 ml mliek,a 200-250 ml minerálka, 
náplň: 750 g tvaroh, 5 lyžíc práškového cukru, 1 bal. vanilkový cukor, 2 lyžice hrozienka (nemusí byť), 2 ks bielky, podľa chuti citrónová kôra,
ďalej budeme potrebovať: 200 ml mlieka, 2 ks vajcia, 2 lyžice kr. cukor, 1 bal. vanilkový cukor.

Postup: Zo surovín na palacinky klasicky spracujeme hladké cesto, ktoré v tenkej vrstve lejeme na rozpálenú panvicu potretú minimom oleja a smažíme z oboch strán dozlatista. Tvaroh, cukor, hrozienka a bielky vymiešame do hladka, môžete náplň osviežiť citrónovou kôrou, ale nemusíte. Každú palacinku naplníme plnkou a zrolujeme. Prekrojíme na polovicu a prekrojené časťou nahor ich ukladáme do pekáča. Vajíčka vymiešame vidličkou, pridáme mlieko, cukor a vanilku a zalejeme palacinky. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 st. do tej doby, kým "omáčka" nezhustne. Podávame horúce a posypeme práškovým cukrom.


 

2.
Zapečené palacinky s kuracím mäsom a syrom

Palacinky na sladko má určite každý rád. Skúste ich naplniť zmesou kuracieho mäsa a hrášku, polejte bešamelom, posypte syrom a dajte zapiecť do rúry.

Budeme potrebovať: palacinky: 2 ks vajec, 2 šálky mlieko, 1,5 šálky hladká múka, 1/2 lyžičky soľ, olej na vyprážanie,
náplň: 600 g kuracie prsia, 1 ks cibuľa, 2 ks paprika, 1 ks paradajka, 150 g hrášok, soľ, korenie, červená paprika,
bešamel: 2 lyžice maslo, 1,5 lyžice hladká múka, 2 šálky mlieko, soľ, korenie, syr na strúhanie.

Postup: Najskôr si pripravíme palacinky. Klasicky zmiešame mlieko, vajíčka, soľ a múku a na malom množstve oleja vyprážame palacinky. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, papriku a smažíme dozlata. Pridáme mäso nakrájané na kocky a necháme ho zatiahnuť. Pridáme hrášok, nakrájanú a olúpanú paradajku a podusíme 6-7 minút. Pripravíme si vyššiu formu na pečenie a poukladáme palacinky, ktoré sme naplnili pripravenou plnkou. Vrch polejeme bešamelom, ktorý pripravíme nasledovne: Maslo rozpustíme, pridáme múku a krátko orestujeme. Pridáme mlieko a miešaním celú hmotu spojíme. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Vrch ešte posypeme strúhaným syrom a zapečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata.

 
 

3.
Najlepšie slané palacinky s cesnakom, syrom a bylinkami

Syrové palacinky - najjednoduchší a zároveň populárny recept pre všetkých milovníkov tohto pokrmu. Palacinky sú vynikajúce nielen na sladko, ale aj na slano. Určite vyskúšajte tento recept na cesnakové palacinky so syrom a bylinkami. Sú mňamózne.

Budeme potrebovať: 1 šálka hladká múka, 1,5 šálky mlieko, 1 strúčik cesnak, 150 g tvrdý syr, 2 ks vajcia, 1 lyžička prášok do pečiva, 1 lyžička soľ, 1 lyžička cukor, 1 zväzok petržlen, 1 lyžica olej, maslo podľa chuti.

Postup: Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Bylinky umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Pripravíme múku a prášok do pečiva. Prelisujeme cesnak. Vajíčka, soľ a cukor poriadne premiešame. Mlieko trochu zohrejeme a zmiešame s vaječnou hmotou. Poriadne premiešame. Pridáme múku a prášok do pečiva a poriadne premiešame. Zamiešame ešte bylinky, cesnak a syr. Olej a maslo pridáme podľa chuti, približne 20-50 g a premiešame mixérom. Palacinky dáme na rozohriatu panvicu a smažíme z oboch strán. Dobrú chuť!

 
 

4.
Najlepšie syrové palacinky. Recept pre každého gurmána.

Palacinky boli vždy jednou z najrýchlejších a najchutnejších možností pre prípravu raňajok alebo dezertu. Môžeme si ich pripraviť na slano alebo na sladko a v kombinácii s rôznymi náplňami.

Budeme potrebovať: 200 g hladkej múky, 300 ml vody, 150 g tvrdý syr, 50 ml rastlinný olej, 2 ks vajíčka, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 strúčik cesnaku, zväzok byliniek, napríklad petržlenovú vňať.

Postup: Vajíčka, soľ a cukor mixérom vyšľaháme do hladka a potom pridáme vodu. V oddelenej nádobe zmiešame múku a prášok do pečiva. Postupne pridáme vajíčkovú hmotu k múke s práškom do pečiva a všetko premiešame mixérom. Pridáme nastrúhaný syr, bylinky a prelisovaný cesnak. Poriadne premiešame lyžičkou. Cesto máme hotové a na rozpálenej panvici pripravujeme ako klasické palacinky. Dobrú chuť!

 
 

5.
Neodolateľné kakaové palacinky

Obľúbená pochúťka - palacinky. Pokiaľ do cesta pridáme kakao, na panvici vytvoríte neodolateľnú palacinku.

Budeme potrebovať: 150 g hladká múka, 350 ml mlieko, 1,5 lyžice kakao, 2 ks vajcia, štipka soľ, 1 bal. vanilkový cukor, 1 lyžica rastlinný olej.

Postup: Vajíčka vidličkou vymiešame spolu so štipkou soli, pridáme cukor a šľaháme do hladka. Do vajíčok pridáme polovicu mlieka, postupne pridávame po lyžiciach hladkú múku a nakoniec prilejeme zvyšné mlieko a 1 lyžicu oleja. Vymiešame hladkú hmotu bez hrudiek. 2/3 cesta oddelíme a pridáme kakao. Na rozpálenej panvici (potrieme trochou oleja) vrstvíme kakaové cesto, do ktorého urobíme bielym cestom "cik cak". Opekáme z oboch strán. Palacinky plníme obľúbenou plnkou - čokoládou, marmeládou, tvarohom, oriešky, ...

 
 

6.
Fenomenálne kakaové palacinky s tvarohovou náplňou

Lahodné, nadýchané cesto, ktoré na okrajoch chrumká. Bohatá tvarohová plnka s kyslou smotanou a cukrom dodá palacinkám luxus.

Budeme potrebovať: cesto: 500 ml mlieko, 2 ks vajcia, 1/2 lyžičky sóda, 3 lyžice kakao, 2 lyžice rastlinný olej, 200 g hladká múka,
plnka: 400 g jemný tvaroh, 4 lyžice kyslá smotana, 1 bal. vanilkový cukor, 2 lyžice práškový cukor.

Postup: Do mlieka pridáme rozšľahané vajíčka, rastlinný olej a postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s jedlou sódou a kakaom. Spracujeme hladké cesto bez hrudiek, ktoré odložíme na hodinu do chladničky. Potom cesto vyberieme, znovu premiešame a na rozpálenej panvici vytvárame palacinky, ktoré opekáme z oboch strán. Jemný tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme kyslú smotanu a plníme upečené palacinky. Dobrú chuť!

 
 

7.
Zebra palacinky

Dvojfarebné palacinky, ktoré nielen dobre vyzerajú, ale sú tiež veľmi chutné.

Budeme potrebovať: 1 šálka múka, 2 šálky mlieko, 2 lyžice kakao, 1 ks vajcia, štipka soľ, 1 lyžička vanilkový cukor, 2 lyžice cukor.

Postup: Palacinky pripravujeme klasicky. Ak máte svoj overený a chutný recept, môžete to vyskúšať aj s ním. V jednej miske zmiešame múku, vajcia, vanilku, cukor, mlieko a soľ. Hotové cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice dáme kakao a dobre premiešame. Kakaové cesto dáme do fľaše s tenkým hrdlom napríklad od kečupu. Na rozpálenú panvicu dáme biele cesto a hnedé cesto pridávame krúživými pohybmi na biele cesto. Vytvoríme tak zebra vzor. Palacinky naplníme podľa chuti.

 
 

8.
Jemné bublinkové palacinky

Výborné palacinky trochu inak. Vyskúšajte tento recept a ochutnajte jemné bublinkové palacinky.

Budeme potrebovať: 3 a 1/4 šálky mlieko, 10 g sušené droždie, 2 ks vajcia, 500 g hladká múka, 2 lyžice kr. cukor, 1 lyžička soľ, 2 lyžice rastlinný olej.

Postup: 1/4 šálky mlieka ohrejeme, pridáme droždie, štipku soli a lyžičku kr. cukru. Necháme na teplom mieste nakysnúť - droždie začne bublať. Keď nám vzišiel kvások, postupne pridáme ostatné suroviny, okrem oleja a vypracujeme hladké cesto, bez hrudiek. Nakoniec pridáme olej a znova premiešame. Pripravené cesto necháme na teplom mieste zakryté kysnúť. Cesto by malo zväčšiť svoj objem až štvornásobne, preto zvolíme veľkú misu, v ktorej bude cesto kysnúť. Vykysnuté cesto naberačkou vrstvíme na rozpálenú panvicu (správne spracované cesto spoznáte podľa toho, že na panvici sa vytvárajú malé bublinky, ktoré postupne praskajú). Opekáme z oboch strán. Jemné palacinky môžeme naplniť plnkou podľa vlastnej chuti - tvaroh, lekvár, marmeláda, šľahačka... 

 

9.
Plnené palacinky banánom a mascarpone krémom

Sme zvyknutí na to, že palacinky plníme nutelou alebo džemom, prípadne tvarohovou plnkou. Čo tak vyskúšať kombináciu mascarpone krému a banánu?

Budeme potrebovať: 6 ks banán, 6 ks palacinky, 
krém: 250 g mascarpone, 1 lyžička vanilkový extrakt, 70 g čokoláda na varenie, cukor podľa chuti.

Postup: Pripravíme si plnku. Čokoládu si rozpustíme nad parou. Mascarpone si vymiešame v miske mixérom a postupne pridávame rozpustenú čokoládu. Pridáme cukor podľa chuti a vymiešame do hladka. Nakoniec pridávame vanilkový extrakt. Každú palacinku potrieme plnkou, položíme na ňu banán a zrolujeme. Ako omáčku môžeme použiť horúce maliny alebo jahody, alebo môžeme konzumovať bez omáčky.

 
 

10.
Zapečené palacinky

Palacinky sú veľmi obľúbené, ale skúšali ste ich už zapiecť v rúre s omáčkou? Vyskúšajte!

Budeme potrebovať: 500 g hladká múka, 3 lyžice kr. cukor, 1 lyžička soľ, 3 ks vajcia, štipka prášok do pečiva, troška rum, 1 bal. vanilkový cukor, mlieko, 
plnka: 500 g smotanový syr, 150 g kr. cukor, 1 kelímok kyslá smotana, 2 ks vajcia, 1 bal. vanilkový cukor,
zálievka: 200 ml smotana na šľahanie, 1 ks vajcia, 1 kelímok biely jogurt.

Postup: Pripravíme si plnku. Syr, kyslú smotanu, cukor, vajcia, vanilkový cukor vymiešame do krémovej hmoty. Z ingrediencií na cesto si vypracuje hladkú hmotu. Upečieme klasické palacinky. Naplníme plnkou. Poukladáme ich na hlboký plech a zalejeme ich zálievkou, ktorú sme si pripravili nasledovne. Smotanu si vymiešame s jogurtom. Nakoniec pridáme rozšľahané vajíčko a dôkladne spojíme. Zalejeme palacinky a dáme ich zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov približne na 15-20 minút. Dobrú chuť!

 
 

11.
Najlepšie palacinky

Najlepšie palacinky, aké ste kedy robili. Super nadýchané, vláčne, plnené rôznymi náplňami. Sú proste TOP!

Budeme potrebovať: 120 g hladká múka, 300 ml mlieko, 1/2 lyžičky práškový cukor, 1 lyžica olej, 1 ks vajcia.

Postup: Vajíčko si rozšľaháme a pridáme ho do mlieka. Následne pridáme ostatné suroviny a dôkladne spracujeme, aby sme nemali hrudky. Pripravené cesto si odložíme do chladničky na minimálne hodinu a následne si ho na panvici, ktorú sme potreli malým množstvom oleja, vrstvíme vareškou. Naplníme ich plnkou podľa vlastnej chuti - orechovou, makovou, džemom, nutellou, tvarohom...

 
 

12.
Palacinky bez múky s tvarohovou náplňou

Budeme potrebovať: 4 ks vajcia, 2 lyžice cukru, 3-4 lyžice sušeného mlieka, 2-3 lyžice mletých mandlí, štipka jedlej sódy,
tvarohová plnka: 250 g tvarohu, 2-4 lyžice cukru, 1 bal. kyslá smotana, 1 lyžice citrónovej šťavy.

Postup: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, zvlášť potom ušľaháme bielky na tuhý sneh. Do neho vmiešame ušľahané žĺtky, sódu, sušené mlieko a mandle. Zľahka všetko zmiešame a upečieme palacinky, ktoré naplníme tvarohovou plnkou.

 
 

13.
Cesto na palacinky z kefíru

Už ste pripravovali palacinkové cesto z kefíru? Ak nie, tak určite vyskúšajte. Palacinky sú jemné a chutné.

Budeme potrebovať: 500 ml kefír, 250 g hladká múka, 50 g kukuričný škrob, 3 lyžice kr. cukor, štipka soľ, štipka jedlá sóda, 2-3 ks vajcia, 3 lyžice rastlinný olej.

Postup: Vajíčka (počet záleží na veľkosti, malé vajíčka 3 ks, veľké vajíčka 2 ks) vymiešame v hlbokej miske s cukrom a štipkou soli. Pridáme kefír a premiešame. Múku preosejeme cez jemné sito spolu so škrobom, soľou a sypkú zmes pridáme k rozšľahaným vajcom s kefírom. Vymiešame do hladkej hmoty bez hrudiek. Ak pridáte olej do palacinkového cesta, môžete smažiť na suchej panvici, ak nie, tak nezabudnite panvicu pred každou palacinkou potrieť malým množstvom oleja. Na záver pridávame jedlú sódu a zľahka premiešame. Môžeme piecť z oboch strán na dobre rozpálenej panvici.

 
Zdroj: Povar

14.
Mramorové palacinky so šunkou a syrom

Vynikajúce palacinky so slanou náplňou - syrom, šunkou, kuracím mäsom, cibuľou, hubami...

Budeme potrebovať: palacinky: 2 ks vajcia, 200 ml mlieka, 1 lyžička kr. cukor, 1/2 lyžičky soľ, 500 g hladká múka,
Na plnenie: 300 g kuracie prsia, 200 g šunka, 200 g šampiňóny, 1 ks červená cibuľa, 200 g tvrdý syr, 200 ml kyslá smotana, podľa chuti šalát.

Postup: Klasickým spôsobom si pripravíme palacinkové cesto, ktoré nalejeme do fľaše. Pomocou noža alebo nožnicami urobíme do viečka dierku a na rozpálenej panvici, ktorú potrieme minimom oleja upečieme mramorové palacinky. Kuracie prsia očistíme, nakrájame na rezance a na rozpálenej panvici osmažíme do zlata. Na mramorovú palacinku poukladáme šalátové listy, plátky mäsa, šampiňóny, šunku, syr, cibuľu, kyslú smotanu a zrolujeme.

 
 

15.
Obľúbené palacinky plnené lekvárom

 

Budeme potrebovať: 500 ml polotučného mlieka, 9 lyžíc hladkej múky, 1/2 lyžičky soli, 1 balíček vanilkového cukru, 1 ks vajcia + 1 žĺtok, 2 lyžičky najemno nastrúhanej citrónovej kôry, masť na vyprážanie, ľubovoľná marmeláda alebo džem k naplneniu palaciniek.

Postup: Všetky suroviny vyšľaháme a cesto necháme hodinu odpočívať. Ak je príliš husté, pridáme mlieko. Ak je naopak riedke, pridáme trochu múky. Do vhodnej panvice dáme kúsok masti, rozpálime, v tenkej vrstve nalejeme cesto a smažíme z oboch strán do zlatista. Plníme marmeládou, zrolujeme, pocukrujeme, a máme hotovo.

 
 

16.
Dvojfarebná palacinková torta s nutellou a šľahačkou

"Vyskúšala som doma pripraviť palacinkovú tortu. Nechcela som obyčajnú palacinkovú tortu, tak som do polovice cesta pridala kakao a palacinky naplnila nutellou a šľahačkou. Po prekrojení som ostala milo prekvapená! Mňam!"

Budeme potrebovať: 360 g hladká múka, 900 ml mlieko, 2 lyžičky kr. cukor, 3 lyžice olej, 3 ks vajcia, 2 lyžice kakao, smotana na šľahanie, nutella.

Postup: Vajíčko si rozšľaháme a pridáme ho do mlieka. Následne pridáme ostatné suroviny a dôkladne spracujeme, aby sme nemali hrudky. Pripravené cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice dáme kakao a premiešame. Cestá odložíme do chladničky na minimálne hodinu a následne si ho na panvici, ktorú sme potreli malým množstvom oleja vrstvíme naberačkou. Upečené palacinky necháme vychladnúť. Vychladnuté palacinky striedavo vrstvíme. Potierame ich vyšľahanou šľahačkou a nutellou. Nutelu som natierala na svetlú palacinku a šľahačku som natierala na tmavú palacinku, aby po prekrojení torta vyzerala lepšie. Plniť môžete čímkoľvek, čo máte radi.

 
Zdroj: NejRecept.cz

2Jemná omáčka s kuracím mäsom na cestoviny 

 

Lahodná krémová omáčka, ktorá je vhodná k rôznym cestovinám, prípadne ju môžete podávať s ryžou.

Budeme potrebovať:

2-3 ks - kuracie prsia
200 g - smotanový syr
1 kocka - kurací bujón
1 plechovka - šampiňóny
1 ks - paradajka
1 ks - chilli paprička
100 ml - mlieka
podľa chuti - soľ a korenie
trochu - olej
trochu - petržlen

Postup:

1.

Kuracie prsia očistíme, umyjeme a poriadne osušíme. Nakrájame na rezance alebo na menšie kocky, ktoré v miske poriadne okoreníme a osolíme (môžete použiť ľubovoľné korenie, ktoré máte radi).

2.

Na panvici rozpálime trochu oleja a mäso opražíme z každej strany. Keď máme mäsko osmažené, pridáme smotanový syr, na drobno nakrájanú paradajku, chilli papričku, šampiňóny a všetko spolu dusíme. Pridáme mlieko, bujón, ktorý sme rozbili v troche vody a ešte povaríme. Keď máme mäso uvarené, ochutnáme, prípadne dochutíme a môžeme podávať s cestovinami.

3.

Vrch ešte ozdobíme petržlenovou vňaťou.

 
 

Konečne kytica aj pre chlapov, ktorej určite neodolajú!

 

 
201
 
14 nápadov, ako využiť PVC trubky na perfektné veci do domácnosti!26 najlepších receptov na bábovky, na ktorých si pochutnáte

Konečne kytica aj pre chlapov! Dokonca zo slaniny, ktorú tak veľmi obľubujú, takže si na nej aj pochutnajú. Príprava je úplne jednoduchá a svojho chlapa tak môže potešiť a prekvapiť aj menej zdatná kuchárka. A možno na oplátku dostanete aj vy žívé ružičky.
 

Budeme potrebovať:

- slaninu
- plech na muffinky
- umelé zelené stonky

Postup:

1.

Slaninu zrolujeme a môžeme ju na konci prepichnúť špáradlom, aby sa pri pečení neotvorila. Zrolované slaniny položíme do formy na muffinky.

2.

Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov, približne 20-30 minút.

3.

Slaninové ruže vyberieme a napichneme na umelé stonky alebo ich môžete len tak položiť na zelené listy a spolu s fľašami alkoholu vyrobiť kyticu pre chlapov.

Výborné pizza tyčinky 

 K pivu patrí aj dobrá a rýchla pochúťka. Tieto tyčinky sú na to ideálne. Vhodné aj na párty. Tento recept je veľmi jednoduchý. Postačí vám na to jednoduchý recept na pizza cesto a suroviny na pizzu podľa chuti. Recepty na rôzne pizza cestá nájdete tu - Pizza cestá. Podľa obrázka si vyrobíme tyčinky a dáme zapiecť do zlatista. Určite by som vyskúšala túto variantu aj s lístkovým cestom. Mňam!

 

 

 

 
 

7 tipov na najlepšie krémy (na zdobenie alebo plnenie)

 

Už vás nebaví pripravovať klasické plnky, ktoré používate pri zdobení muffinov alebo na plnenie koláčov, trubičiek, tort a iných sladkých dobrôt? Načerpajte inšpiráciu na 7 najlepších krémov, ktoré môžete použiť do akýchkoľvek sladkých dobrôt.

 

Postup:

Základný maslový krém

Budeme potrebovať: 1,5 šálky práškového cukru, 100 g masla, 2 lyžice kyslej smotany, 1/2 lyžičky vanilkovej esencie

Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme vanilkovú esenciu a nakoniec primiešame kyslú smotanu. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a môžeme zdobiť muffiny, povrch torty alebo iné zákusky. Tento základný maslový krém sa nepoužíva ako plnka, ale skôr na zdobenie.

Pomarančový krém

Budeme potrebovať: 200 g masla, 6 lyžíc salka, 2 lyžice práškového cukra, 2 lyžice pomarančová šťava alebo pomarančový džús, 1/2 lyžičky vanilková esencia

Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, postupne zašľaháme salko a krém odložíme na hodinu do chladničky. Po hodine pridáme pomarančovú šťavu alebo džús a vanilku.

Kakaový krém

Budeme potrebovať: 4 lyžice kyslá smotana, 3 lyžice kakao, 3 lyžice práškový cukor, 20 g masla

Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom a kakaom. Maslo vymiešame mixérom do peny a postupne po lyžiciach pridáme smotanu. Krém odložíme na hodinu do chladničky a používame na zdobenie.

Smotanový krém

Budeme potrebovať: 240 g mascarpone, 40 g maslo, 100 g práškový cukor, vanilková esencia podľa chuti

Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a vanilkou a postupne pridáme maslo, ktoré musí mať izbovú teplotu. Krémom plníme rôzne koláče alebo torty.

Tvarohový krém (musí sa piecť s cestom)

Budeme potrebovať: 250 g tvaroh, 70 g práškový cukor, 1 ks vajce, 1 lyžička vanilková esencia

Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, vajíčkom a vanilkou do jednotnej hmoty. Pri tejto náplni nesmieme zabúdať na to, že tvarohová plnka sa musí piecť spolu s cestom, pretože je tam surové vajíčko.

Tvarohový krém (bez pečenia)

Budeme potrebovať: 140 g tvaroh, 100 g maslo, práškový cukor podľa chuti, 50 g marmeláda podľa vlastného výberu

Maslo spolu s práškovým cukrom a marmeládou vymiešame do peny, postupne po lyžiciach pridávame tvaroh a vymiešame hladký krém, ktorý odložíme do chladničky. Po vychladení ho používame na plnenie rôznych koláčov.

Škoricový krém

Budeme potrebovať: 175 g Philadelphia syr, 100 g maslo, 100 g práškový cukor, 1/2 lyžičky vanilková esencia, 1 lyžička škorice

Maslo vymiešame s práškovým cukrom a vanilkou do peny, pridáme škoricu a po lyžiciach syr Philadelphia. Vymiešaný krém odložíme na hodinu do chladničky a až potom s ním pracujeme.

Zdroj: NejRecept.cz

Luxusné nugátové rezy  

 

Krásne rezy, plnené nugátovým krémom a ochutené najlepším írskym likérom.

Budeme potrebovať:

Cesto:

500 g - hladká múka
1/2 bal. - prášok do pečiva
štipka soli
1 ks - bielka
150 g - práškový cukor
150 g - maslo
150 g - kyslá smotana
2 lyžice - rum

Krém:

600 ml - sladká smotana (15 percentná)
600 ml - mlieko
150 ml - Baileys likér
150 g - kr. cukor
150 g - biela čokoláda
150 g - nugátový krém (podobný nutelle)
150 g - mleté lieskové orechy
1/2 lyžičky - perníkové korenie
2 bal. - nugátový puding
100 g - kukuričný škrob
200 g - maslo

Glazúra:

200 g - biela čokoláda
3 lyžice - olej
3 lyžice - mlieko
150 g - mleté lieskové orechy
1 lyžička - škorica

Postup:

1.

Bielka si vyšľaháme spolu s mäkkým maslom a štipkou soli. Keď dostaneme nadýchanú hmotu, pridáme po lyžiciach cukor. Mixérom miešame a následne pridávame kyslú smotanu a rum. Do dôkladne vyšľahanej hmoty pridávame múku, ktorú sme si vopred zmiešali s práškom do pečiva. Pripravené cesto si odložíme do chladničky na 1 hodinu.

2.

Odležané cesto si na pracovnej doske (alebo silikónovej podložke) rozdelíme na 6 častí a rozvaľkáme. S cestom by ste nemali mať žiadne problémy - je hladké a nemalo by sa trhať. (Rozmer jedného cesta je cca 30 x 40 cm).

3.

Pripravené cestá si upečieme pri teplote 180 stupňov na plechu, ktorý sme si vystlali papierom. Pečieme cca 4-5 minút.

4.

Upečené necháme vychladnúť, prípadne orežeme kraje.

5.

Pripravíme si krém. Lieskové orechy si pomocou mixéra rozšľaháme na maslo, pridáme perníkové korenie a následne pridávame likér a 300 ml mlieka, v ktorom sme si rozpustili bielu čokoládu. Spojíme a ďalej pridávame nugátový krém. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame pudingový prášok, kukuričný škrob a cukor. Pridáme smotanu a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.

6.

Maslo si vymiešame do peny a postupne pridávame uvarený puding striedavo s orieškovou hmotou. Takto pripravenú hmotu si rozdelíme na 6 častí do misiek a zakryjeme ich fóliou, aby sa nám na vrchu nevytvorila kôra. Odložíme do chladničky na pol hodinu.

7.

Môžeme vrstviť. Na každý upečený plát si navrstvíme plnku a ukladáme na seba. Nemusíme stláčať, stačí pekne uhladiť. Koláč odložíme do chladničky alebo na chladné miesto a necháme odstáť celú noc - tak dokonale zmäkne a bude vláčny.

8.

Na druhý deň si pripravíme glazúru - bielu čokoládu si rozpustíme, pridáme olej, mlieko a spojíme. Navrstvíme na koláč a pekne uhladíme. Na panvici si opražíme mleté ​​orechy, ktoré posypeme škoricou a zamiešame. Nasypeme ich na čokoládovú polevu, ktorá ešte nestuhla.

9.

Nakrájame na úhľadné rezy a podávame.

Dobrú chuť!

Výborný višňový koláč (Fotorecept) 

Suroviny:

 Cesto:

 3 vajcia
80 g kryštálového cukru
80 g polohrubej múky
1 vanilka
1/2 prášku do pečiva

 Višňová plnka:

 200 g smotany na šľahanie
350 g zaváraných višní
120 g práškového cukru
1 vanilka
1,5 bal želatíny
100 ml vody

 Šľahačková plnka: 

400 g smotany na šľahanie
60 g práškového cukru
1 vanilka
1,5 bal želatíny
100ml vody

 Na vrch: 

3 bal červenej želatíny
350g zaváraných višní
100 g kryštálového cukru

Budeme ešte potrebovať: 

1/2 ks višňového  džemu


Postup:

 Z uvedených surovín vymiešame piškótové cesto.

 Cesto vylejeme do formy s priemerom 24 cm, pečieme pri 180 stupňoch asi 10 minút., necháme vychladnúť.

Zavárané višne scedíme, šťavu odložíme bokom, neskôr ju budeme potrebovať. Višne dáme na panvičku,nepodlievame vodou, chvíľu ich obvaríme-asi 2-3 minúty, presypeme do vhodnej misky. 

Ponorným mixérom rozmixujeme. 

 Prepasírujeme cez sito, zbavíme sa tým šupiek.

Takto by sme mali získať asi 200 ml čistej hustej šťavy. Necháme vychladnúť. 

 Želatínu rozpustíme v 100 ml vody, necháme chvíľu postáť, potom ju dáme na oheň, mirene zahrejeme, nevaríme!, len ju rozpustíme.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom. 

Do šľahačky pridáme vychladenú višňovú zmes, premiešame. 

 Asi dve lyžice plnky pridáme k želatíne, premiešame.

 Želatínu primiešame k zvyšnej plnke, premiešame.

Piškótu pomastíme džemom a nalejeme višňovú plnku. 

 Pekne uhladíme a dáme poriadne vychladiť.

So zvyšnou želatínou postupujeme rovnako-najprv ju vysypeme do 100 ml vody, necháme chvíľu postáť, na ohni zahrejeme, premiešame. Nevaríme! 

Smotanu vyšľaháme s cukrom do tuha. 

 Dve lyžice šľahačky pridáme do želatíny, premiešame.

 Primiešame k zvyšnej šľahačke.

 Dáme na višňovú plnku, uhladíme a dáme poriadne vychladiť.

 Ďalšie višne scedíme, pripravíme si šťavu, aj tú odloženú.

 Do šťavy vysypeme želatínu, pridáme cukor,  varíme asi 1 minútu, necháme vychladnúť.

Višne poukladáme na koláč. 

 Zalejem želatínou, necháme vychladnúť.

Koláč po vychladení veľmi opatrne pokrájame. Dávame pozor hlavne pri prekrajovaní višní. 

 

Dobrú chuť! 

Zdravá melónová zmrzlina len z jednej suroviny 

 

Je vám horúco a radi by ste sa osviežili? Skvelou voľbou je chladený melón. S týmto receptom si ale pochutnáte na ľadovej melónovej zmrzline.

Budeme potrebovať:

1 melón bez kôstok nakrájaný na kocky

Postup:

1.

Nakrájané kocky dáme na plech a zamrazíme na 2 hodiny.

2.

Po zamrazení dáme kocky do mixéra a spracujeme na hladkú hmotu.

3.

Hmotu dáme do nádoby a zamrazíme minimálne na 2 hodiny. Hotovo. Dobrú chuť! 

26 najlepších receptov na Silvestrovské jednohubky, tyčinky a rolády Robíte Silvestrovskú párty u vás a neviete, čo pripraviť pod zub? S týmito najlepšími receptami budú vaši hostia odchádzať určite spokojní. Všetky recepty sú pomerne jednoduché, výborne vyzerajú a ešte lepšie chutia. Nájdete tu rolády, tyčinky, jednohubky a iné dobroty. Zozbierali sme pre vás to najlepšie, čo môžete na novoročnú párty prichystať. Inšpirujte sa a pochutnajte si spolu s vašimi blízkymi.

 

1.
Slaná roláda so šunkou a syrom

Recept nájdeš TU

2.
Párty rolky pripravené za 15 minút

Recept nájdeš TU

3.
Párty sýrové krekry zo 4 surovin

Recept nájdeš TU

4.
Lístkové trojuholníčky na párty

Recept nájdeš TU

5.
Párty sýrové tyčinky

Recept nájdeš TU

6.
Slaninové párty tyčinky z kysnutého cesta

Recept nájdeš TU

7.
Párty listkové kolieska s párkom

 Recept nájdeš TU

8.
Rumové párty guličky

Recept - Rumové párty kuličky

9.
Sezamové tyčinky

Recept nájdeš TU

10.
Párty Twister tyčinky so slaninou

Recept nájdeš TU

11.
Kanapky z kukuričnej polenty (bez rohlíkov)

Recept nájdeš TU

12.
Banánové jednohubky v čokoláde

Recept nájdeš TU

13.
Olivové špirálky z cesnakového cesta

Recept nájdeš TU

14.
Klobáskové jednohubky so syrem

Recept nájdeš TU

15.
Jednoduché párty jednohubky za 15 minút

Recept nájdeš TU

16.
Maslové jednohubky z kysnutého cesta

Recept nájdeš TU

17.
Rýchle jednohubky pripravené za pár minút

Recept nájdeš TU

18.
Párty jednohubky, ktoré pripravíte rychlejšie, ako klasické jednohubky

Recept nájdeš TU

19.
Cesnakové dukátiky posypané semienkami

Recept nájdeš TU

20.
Salámové jednohubky pripravené za 5 minút

Recept nájdeš TU

21.
Cuketové jednohubky plnené kuracím mäsom s cesnakom

Recept nájdeš TU

22.
Vyprážané syrové jednohubky

Recept nájdeš TU

23.
Špagetové jednohubky s parmezánom

Recept nájdeš TU

24.
Tvarohové chlebíčky s tvarohovou pomazánkou, šunkou a paradajkou

Recept nájdeš TU

25.
Listkové tyčinky s olivami z 3 surovin

Recept nájdeš TU

26.
Jednohubky - LANGOŠE za 15 minút

Recept nájdeš TU

Výborné jogurtové rezy s ovocím  


Na prípravu cesta potrebujeme:
 
4 vajcia
80 g práškového cukru
80 g polohrubej múky
20 g kakaa
0,04 l oleja 

Suroviny na šľahačkový krém:
 
350 g bieleho jogurtu
100 g práškového cukru
1 vanilka
1 želtínový stužovač
250 ml smotany na šľahanie 

Ďalej potrebujeme:
 
asi 150 g malín alebo iného sezónneho ovocia
1 čokoládovú tyčinku Ľadové gaštany

 


POSTUP:
 
Z uvedených surovín pripravíme piškótové cesto. Celé vajcia vymiešame s cukrom do penista, pridáme múku zmiešanú s kakaom, nakoniec pridáme olej, premiešame Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch asi 10 minút, záleží to ale aj od vašej rúry. Upečenú piškótu necháme vychladnúťSmotanu na šľahanie zmiešame s cukrom a vanilkou a vyšľaháme do tuha..Pridáme biely jogurt, zľahka premiešame.Želatínový stužovač rozmiešame v 100ml vody. Rýchlo premiešame.Želatínu hneď zmiešame so šľahačkovou plnkou.Vychladnutú piškótu pozdĺžne prerežeme na polovicu.Na polovicu cesta natrieme šľahačkový krém.Na krém poukladáme ovocie.Priložíme druhý diel cesta, mierne pritlačíme.Celý koláč potrieme zvyšnou plnkou, na vrch postrúhame čokoládovú tyčinkuKoláč dáme do chladničky vychladnúť na asi štyri hodinky. Potom opatrne pokrájame.

Ak sa Vám zvýši plnka, môžete ju použiť na ovocné poháre.
 


Dobrú chuť!Anketa od Vsevjednom.cz  

 
 
 
 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

kradnuta stranka

(viki, 2. 1. 2017 14:58)

toto nie su jej recepty, ani jej vyber!! cela stana kradnutych receptov!!

http://www.napadynavody.sk/22-najlepsich-receptov-na-pecene-a-nepecene-torty-p1477

paci sa.. je to len preto, aby ste sa pridali k THW, su to tiez len zlodeji...

Najlepšie recepty

(Peter, 21. 9. 2016 16:14)

Fajné su Vaše recepty.